70 Upper Street Angel, London, N1 0NY +44 794 872 17 67
ANKARA AGREEMENT
Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu ülkeleri arasında 1963 yılında imzalanan Ankara Anlaşması sonucunda Türk vatandaşları Birleşik Krallık ülkelerinde (İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda) serbest çalışma hakkı kazanmıştır. Bu çalışma hakkının Türk vatandaşlarına en büyük getirisi dördüncü senenin sonunda süresiz oturum beşinci senenin sonunda vatandaşlık hakkına başvurabilmek ve çifte vatandaşlık hakkı kazanabilmektir.
Ankara Anlaşması kapsamında Birleşik Krallık ülkelerinde serbest çalışma başvurusu yapmak için mevcut ülkeye girmek için geçerli bir vizenizin olması gerekmektedir. Bu durumun olmaması durumunda kişiler Türkiye’den de başvuru yapabilmektedir. Birleşik Krallık üzerinden yapılan başvurular dosyadaki evraklar üzerinden incelenir, ancak başvuru sahibinin gerek görüldüğünde görüşmeye çağrılması da söz konusu olabilmektedir. 29 Şubat 2012 tarihinde yapılan bir değişiklik sonucu başvuru sahibinden parmak izi alınmasına karar verilmiştir. Türkiye üzerinden başvurularda da Biometric Enrolment istenmekte, yani kişinin parmak izi alınmaktadır. Başvuruyu Turkiye'den yapacak müvekkillerin dosyaları konsolosluk yetkililerince incelenmektedir.

Ankara Anlaşması kapsamında serbest çalışma hakkını kazanabilmek için İngilizce bilmeniz zorunlu değildir. Ancak yapacağınız işin gereği İngilizce konuşmanız gerekiyorsa dil bilmeniz başvurunuzun değerlendirilmesi esnasında önem kazanacaktır. 

İngilizce konusunda ya da kendi işi ile ilgili kendilerini geliştirmek isteyen müvekkillerimiz İngiltere’de ya da diğer Birleşik Krallık ülkelerinde diledikleri şekilde bir kursa kayıt olup öğrenimlerine devam edebilirler.

Serbest çalışma vizesi kapsamında yapılacak işlerin içeriğine ilişkin Birleşik Krallık bir sınırlama getirmemiştir. Başvuran kişinin bir işverene bağlı çalışmıyor olması, kendi işini yapıyor olması yeterlidir. Yapılacak iş için bir ofis temin edilmesi de zorunlu tutulmamıştır. Ancak kişinin bu iş için gerekli olan tutarda sermaye göstermesi gerekmektedir. Yapılacak işin niteliğine göre, çok düşük sermayeler de uygun olabilmektedir. Sermaye için bir alt sınır veya üst sınır yoktur; kurulacak işin, verilecek servislerin gereğine göre değişir.
Başvurunun değerlendirilmesi aşamasında kişilerin eğitim seviyelerinden ziyade yapmayı planladıkları işin niteliğine uygunluğu önemsenmektedir. Dolayısıyla yapmayı düşündüğünüz işle ilgili geçmiş tecrübeler veya destekleyici belgeler size avantaj sağlayacaktır. İş planlarınızın tutarlılığı, gerçekçi hedefler, başvurunuzun değerlendirilmesi aşamasında size artı puan kazandıracaktır.

Immigration Connection olarak firmamız bünyesinde Ankara Anlaşması başvurusu yapmak isteyen vatandaşlarımız için hem göçmenlik hukuku danışmanlığı hem de iş ve kariyer danışmanlığı vermekteyiz. Kuruluşundan bugüne Türkiye'den ve İngiltere'den faklı iş alanlarında yapılan başarılı başvuruya imza atmıştır ve başarı oranımız %95'in üzerindedir. Başvuru yapmayı düşünen vatandaşlarımız uzmanlarımıza 0207 681 6161 numaralı telefonumuzdan ya da 0794 872 1767 numaralı cep telefonumuzdan ulaşabilir. Email ile ulaşmak isteyen müvekkillerimiz info@immigrationconnection.co.uk adresinden bize yazarlarsa kendilerine uzmanlarımız dönüş yapacaktır.

İlk görüşmemiz ücretsizdir. Firmamız OISC tarafından lisanslı bir göçmenlik firmasıdır ve sizi Home Office'e yapacağınız başvurularda temsil yetkisine sahiptir.
Ankara Anlasmasi ile ilgili detayli Turkce bilgi icin Turkce sitemize basvurabilirsiiniz.
www.ankaraukvisa.co.uk
WhatsApp chat